Mam ochotę na...
zdrowe
czekolada
kruche
drożdże
migdały
cynamon
wytrawne
Francja
jaja
śniadanie
truskawki
jabłka
karmel
maliny
Włochy
beza
jagody
orzechy
sernik
wanilia
zimne
Stany Zjednoczone
cytryny
maślanka
Boże Narodzenie
dynia
jogurt
wiśnie
miód
muffinki
olej rzepakowy
pieczywo
rodzynki
śliwki
Halloween
bakalie
karnawał
lukier
marchewka
morele
naleśniki
pomarańcze
przetwory
rabarbar
Walentynki
Wielkanoc
banan
czereśnie
gruszki
kawa
kokos
lekkie
Austria
Estonia
Niemcy
Szwecja
Tajlandia
bób
granat
imbir
kajmak
lemonka
lody
mak
mascarpone
mięta
porzeczki
sezam
syrop klonowy
szafran
tort
zupa
łosoś
Sunday, September 4
Pijane figi.
Przepis Mamusi. To znaczy przez Mamusię znaleziony i przygotowany. Prosty i oryginalny pomysł na dodatek do deserów, sałatek, mięs i przystawek. Albo jako apéritif :)
Składniki:
dobrej jakości suszone figi (ekologiczne i miękkie)
dobrej jakości Porto
Przygotowanie:
Owoce włożyć do miseczki i zalać Porto tak, żeby wszystkie owoce były zanurzone. Pozostawić na 24 godziny. Przełożyć do słoika i przechowywać w lodówce.
Można użyć również suszonych moreli, rodzynek i innych ulubionych owoców.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment