tag:blogger.com,1999:blog-7665858190926341804.post8807627246845893001..comments2023-09-22T12:45:38.542+02:00Comments on Atelier Patisserie: Jagodzianki.MaDemoisellehttp://www.blogger.com/profile/00405485070129927692noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-7665858190926341804.post-79874333432798691042012-12-09T21:56:47.950+01:002012-12-09T21:56:47.950+01:00Gunia, cieszę się że smakowały :) To prawda, nie s...Gunia, cieszę się że smakowały :) To prawda, nie są najłatwiejsze, ale trochę wprawy i na pewno efekty będą coraz lepsze! Ciasto drożdżowe niestety szybko traci świeżość (nie mówię o tym kupnym z różnymi ulepszaczami) - można spróbować zawinąć je folią spożywczą lub ściereczką (a następnie włożyć do foliowego woreczka) zanim jeszcze w pełni wystygną, jednak wtedy będzie problem z lukrem no i też ciasto nie będzie już tak dobre jak świeże. Można też spróbować je odświeżyć skrapiając delikatnie wodą lub mlekiem i wkładając na kilka minut do gorącego piekarnika. Chociaż ja i tak uważam, że najlepszą metodą na ciasto drożdżowe jest jeść póki ciepłe :)MaDemoisellehttps://www.blogger.com/profile/00405485070129927692noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7665858190926341804.post-55436596960593864132012-12-08T19:47:53.084+01:002012-12-08T19:47:53.084+01:00Dosc problematyczne te jagodzianki, ale i tak pysz...Dosc problematyczne te jagodzianki, ale i tak pyszne :) 250g maki pszennej to wg przelicznika ok 1,5 szklanki... A ja musialam dodac jeszcze ok. 1 szklanke, bo strasznie kleilo sie do rak i nie bylo mowy o uformowaniu buleczki. Kolejny problem to rozciaganie ciasta... Moze nie mam w tym wprawy, ale bylo ciezko i farsz mi wychodzil, chociaz nie dawalam juz tak duzo jak Pani napisala. Ale ogolnie bylo smacznie, tylko szkoda, ze bardzo szybko stracily swiezosc :( Pierwszego dnia byly cudowne (jadlam jeszcze cieple ;) ), pozniej schowalam je do worka, ale drugiego dnia zrobily sie takie twardawe i suchawe... Wtedy jadlam je popijajac mlekiem i bylo ok :) w jaki sposob je przechowywac tak aby przetrwaly 2-3 dni?gunia0392https://www.blogger.com/profile/16473821057501380895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7665858190926341804.post-4140692725375391392012-10-07T00:09:37.166+02:002012-10-07T00:09:37.166+02:00A jeszcze kiedy zrobione z mąki jasnej orkiszowej!...A jeszcze kiedy zrobione z mąki jasnej orkiszowej! REWELACJA!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08308977876444543143noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7665858190926341804.post-8919722508366986902012-07-24T13:50:17.225+02:002012-07-24T13:50:17.225+02:00Zdecydowanie się zgadzam z tym, że kupne jagodzian...Zdecydowanie się zgadzam z tym, że kupne jagodzianki są nie do końca takie, jak być powinny :) A Twoje wyglądają pysznie, duża ilość jagód to to, co uwielbiam :)Madzialenahttps://www.blogger.com/profile/16628434774331087801noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7665858190926341804.post-91797979324532207702012-07-24T11:17:23.501+02:002012-07-24T11:17:23.501+02:00Dzięki :)Dzięki :)MaDemoisellehttps://www.blogger.com/profile/00405485070129927692noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7665858190926341804.post-21167051018335255172012-07-24T07:28:22.895+02:002012-07-24T07:28:22.895+02:00w tym roku nie mogło zabraknąć i u Ciebie tych osz...w tym roku nie mogło zabraknąć i u Ciebie tych oszałamiających bułeczek.<br />prezentują się wspaniale!Karmel-itkahttps://www.blogger.com/profile/04700945861115996139noreply@blogger.com